فرهنگ غذایی آلمان

به محض ورود به یک کشور جدیداولین چیزی که احساس میکنیم از دست داده ایم و سعی میکنیم پیدایش کنیم، غذاهای است که ما با آنها بزرگ شده ایم و براحتی نمی توانیم آنها را با غذای دیگری جایگزین کنیم. بعضی از اشخاص در ابتدای ورود شان به آلمان فکر می کنند که مواد غذایی و نوشیدنی درآلمان فقط سوسیس و آبجو (بیر) هستند، اما این درست نیست. آلمان دارای یک فرهنگ بسیار غنی و بین المللی غذایی است. شما از هر کشوری با هر فرهنگ غذایی که آمده باشید، می توانید تقریبا همه مواد مورد نیاز تانرا اینجا بیابید. اما فقط باید بدانید که کجا و چگونه می توانید مواد غذایی خاص و یا محصولات مورد نیاز تانرا پیدا کنید. مانند هر کشور دیگر آلمان نیز فرهنگ غذایی خاص خود را دارد که خوب است با آن آشنا شویم. دربسیاری از شهر ها و شهرستانهای بزرگ آلمان مواد غذایی خاص در فروشگاه های بین المللی مواد غذایی قابل دسترس هستند. در بیشتر ایالت ها فروشگاه های بزرگ چینی، عربی، آفریقایی و افغانی ـ ایرانی موجود هستند. فروشگاه های مواد غذایی خارجی معمولا ارزان‌تر هستند و برای پیدا کردن آنها، شما می توانید از اینترنت و مخصوصا ویبسایت های مانند نقشه خوش آمدید به پناهجویان استفاده کرده ویا هم براحتی از بقیه اشخاص بپرسید

 

سوسیس
اگر شما عاشق سوسیس خوردن هستید، آلمان ​​برای شما بهشت کوچکی برای لذت بردن از سوسیس خواهد بود. دربسیاری از سوپر مارکت ها انواع مختلف سوسیس وجود دارند. بیشترسوسیس ها از گوشت خوک ساخته میشوند، اما شما به راحتی سوسیس های از گوشت گاو، گوسفند مرغ وحتی توفو-سوسیس «برای گیاه خواران» را در آلمان یافته میتوانید. فراموش نکنید که برای پیدا کردن سوسیس مورد علاقه خود میتوانید از کارکنان سوپر مارکت ها کمک بخواهید.

 

دونر کباب
یکی فست فود های مورد علاقه در آلمان “دونر کباب” است. این فست فود از یک تکه نان ساده پر از گوشت کبابی، پیاز، گوجه فرنگی، سالاد و سس های مختلف درست میشود. گوشت های استفاده شده در این کباب ها معمولا گوشت بره، گوشت گاو ویا مرغ هستند، اما هرگز گوشت خوک درین کباب ها استفاده نمیشوند. دونرکباب در اوایل دهه ۱۹۷۰ از ترکیه امده است و حالا شهرت خاصی دارد. فلافل که یک نوع ساندویچ خاورمیانه‌ای است جایگزین خوبی برای گیاه خواران است

 

کباب پختن
با شروع اولین روزهای آفتابی در آلمان، مردم شروع به کباب پزی در باغ ها، پارک و سواحل میکنند. در آلمان بیشتر خوراکی ها را میشود گریل کرد. معمولا برای کباب پزی ازگوشت استفاده میکنند اما کباب کردن ماهی، توفو و سبزیجات نیز بسیار رایج است. شما انواع مختلفی از کباب پزها (منقل کباب) و ذغال را در بیشترفروشگاه ها و حتی کباب پزهای معمولی را در پمپ استیشن ها میتوانید پیدا کنید.
در نظر داشته باشید که برای برنامه ریزی یک روز کباب خوری واینکه چگونه و کجا گریل کنید باید برخی از قواعد را در نظر بگیرید:

برای جلوگیری از مزاحمت برای همسایگان با دود کباب، کباب پزی معمولا در بالکن خانه مجاز نیست. و اگر شما میخواهید بدانید که در بالکن خانه تان اجازه کباب پزی دارید یا خیر، باید به قرار داد خانه تان نگاه کنید، آنجا حتما درج شده است.
شما اجازه کباب کردن در برخی از پارکها را ندارید، به این دلیل باید به علائم «جای گریل» یا «اجازه گریل» («Grillwiese » یا « Grillen erlaubt») واطلاعات روی درب ورودی پارک توجه کنید، تا مطمئن شوید شما می توانید انجا کباب کنید.
مردم باید بعد از برنامه کبابیخود همه جا را تمیز کنند و اشغالها را باخود ببرند.

 

آب
سیستم آب رسانی در آلمان بسیار قانونمند بوده و تحت کنترل شدید قرار دارد، بنابراین شما می توانید از آبها موجود در خانه هایتان بنوشید، البته کیفیت آب آشامیدنی در منازل بستگی به شهر و منطقه‌ای دارد که شما در آن زندگی میکنید. همچنان در نوشیدن آب های همگانی استثنا هم وجود دارد، بطور مثال در قطار ها شما به علامت «Kein Trinkwasser» برمیخورید که به معنی ممنوعیت نوشیدن آب موجود در شیر آب است. آب های معدنی دربطری ها واشکال مختلف همراه با گاز، بامقدار کمی گاز و بدون گاز قابل خرید هستند.

 

گیاهخواران و وگانها
تعداد اشخاص گیاهخوار در آلمان به بطور سریع افزایش می یابد. مردم به دلایل مختلفی گیاهخواری را انتخاب و از خوردن گوشت پرهیز میکنند: بسیاری از مردم بدلیل صحتمندی گیاهخوارمیشوند، برخی به دلیل مراقبت از محیط زیست و حمایت از حقوق حیوانات و عده‌ای هم در مقابل گوشت آلرژی دارند و یا دلایل مذهبی. گیاهخواران فقط گوشت (که شامل گوشت مرغ نیز میشود) نمیخورند، اما نوع دیگری هم هستند که نه تنها گوشت بلکه ازهیچ محصول حیوانی مانند شیر، پنیر، ماست، تخم مرغ و غیره استفاده نمیکنند و بنام وگان یاد میشوند.

 

غذای حلال
تعداد زیادی از سرتیفکت ها و مدارک برای مارک حلال درآلمان وجود دارد. یکی از انها انستیتیوت اروپایی گواهی حلال(EHZ) است که توسط شورای علمای اسلامی راه اندازی و از طرف نهادهای اسلامی آلمانیِ، یک عضو بین المللی الیانس و شورای جهانی غذای حلال پشتیبانی می شود. اگر گواهی حلال روی یک محصول دیده شود، مصرف کننده‌گان باید مطمئن باشند که محصول مطابق با آیین کشتار اسلامی حیوانات بوده وعدم گوشت خوک در آن تضمین شده است. یکی دیگر از شرایط برخورداری از مارک حلال این است که تولید کنندگان مواد غذایی باید ماشین الات خود را با مواد شوینده غیر الکلی تمیز کند. شیرینی ها، دسرها و کیک ها ژلاتین ندارند، چون ژلاتین از گوشت خوک و گاو ساخته میشود. اصطلاح “حلال” است در اتحادیه اروپا استاندارد یکنواختی ندارد. اطلاعات بیشتر در مورد قوانین و مقررات حلال را اینحا بیابید.
شما می توانید رستوران های غذای حلال ها را اینجا و مغازه های مربوط به مواد خوراکی حلال را در صفحه
ذیل www.halal-hamburg.de در آلمان پیدا کنید.

 

ماه رمضان و روزه گرفتن در آلمان
تعداد زیادی از چهار میلیون مسلمانی که در آلمان زندگی میکنند در ماه رمضان روزه میگیرند. بسیاری از کارفرمایان نیز به این روند احترام میگذارند و شرایط کار را طوری برنامه ریزی میکنند که کارکنان روزه دار اذیت نشوند. اگر چه هیچ الزام رسمی درینباره وجود ندارد. روزه گرفتن درمیان مسیحیان هم یک رواج است. انها در طول چهل روز بین روز های پایانی کارناوال و عید پاک روزه میگیرند. بسیاری از آلمانی های بدون عقیده هم به دلیل سلامتی در طول این دوره روزه میگیرند، که البته بیشتر شان ازنوشیدن الکل، خوردن گوشت یا شکلات برای چند روز خود داری میکنند.

در بسیاری از شهرهای بزرگ مسلمانان در طول ماه رمضان باهم دیدوبازدید میکنند و مهمانی ها و دورهمی های رمضانی دارند. همچنان برای جشن عید فطر دورهم در مساجد و مراکز فرهنگی جمع میشوند. بطور مثال در برلین هه ساله یک جشنواره غذایی بنام شب رمضانی برگزار میشود. برنامه های زیاد اینترنتی وجود دارند که توسط تلفن همراه میتوانید سمت قبله و آدرس‌های مساجد را رد یابی کنید.

 

ساعات باز بودن فروشگاه ها
در آلمان مغازه ها ساعات باز بودن یکسانی ندارد. فروشگاههای بزرگ مواد غذایی معمولا بین ۸ صبح تا ۸ شب باز هستند،اما بازهم میتواند نظر به ایالت های «Bundesländer» مختلف متفاوت باشد. در روستاها و یا شهرهای کوچک مغازه ها زودتر بسته میشوند و یا شاید فقط برای چند ساعت در روز باز باشند. در روزهای یکشنبه و تعطیلات عمومی تمام مغازه ها (به جز نانوایی ها، مغازه های کوچک داخل ایستگاه های قطار و پمپ بنزین ها) بسته هستند. بسیاری از آرایشگاه ها و برخی مغازه های صنایع دستی کوچک روزهای دوشنبه نیز بسته هستند. اطلاعات دقیق مربوط به ساعات کاری هر مغازه را میتوانید روی درب مغازه ببینید.

 

غذا خوردن‌های دورهمی

غذا خوردن دور همی یک فرهنگ جدید است. موسسات زیادی برنامه‌های مختلفی را برای ایجاد گروه های مختلف آلمانی و غیر آلمانی برای شناخت و نزدیکی بیشتر به همدیگر از طریق غذا خوردن راه اندازی میکنند. که بعضی از این موسسات را اینجا به شما مینویسیم که اگر در شهر شما باشد از آن استفاده کنید.

Zusammen essen

Refugees kitchen

über den Tellerrand kochen

و یا «به شام خوردن با ما خوش آمدید» در شهر های:

Hamburg

Berlin

Cologne

Stuttgart

Bremen

Koblenz

 

برای اینکه مطمئن شوید یک محصول حلال است، به گواهی حلال روی آن و فهرست مواد تشکیل دهنده آن توجه کنید و یابه راحتی از فروشنده‌گان بپرسید. شما همچنان می توانید در رستورانها و یا مکانهای عمومی مانند مهد کودکها و یا بیمارستانها بگویید که شما یا کودک تان گوشت خوک نمی خورید.